Bottle loader

Bästa bubblet till nyår!

Bästa bubblet till nyår!

Bästa bubblet till nyår!

Mousserande viner i allmänhet och champagne i synnerhet börjar med rätta skapa ett större svängrum långt bortom den obligatoriska klingen med glasen vid tolvslaget. Men 2021 är det ett tjänstefel att inte sprida lite ljus på vad som händer på den inhemska marknaden där vi äntligen börjat nyttja våra resurser korrekt och börjat skapa spännande drycker av hög internationell klass. Dock är vi ju också ett folk som gillar tydlighet och tradition så...

Lägger ni en stadig slant på skumpan är mest rättvisande att den får sjunga till snittarna eller förrätten när smaklökarna är intakta. De rosa dropparna är ytterst spelbara till hela måltiden och snackar vi skrålade och skålande under sprakande himmel passar goda men lägre prissatta doningar bättre. Alltså en behaglig mix i pedagogisk ordning för att maxa njutningen på årets sista dag.

Tänk på att beställa ditt bubbel i tid. Viner som ligger i beställningssortimentet får utökad ledtid runt storhelger. 

Brutes Group Hug

Brutes Group Hug - 147,30 kr

En gruppkram indeed och en synnerligen läskande start på den flytande aftonens afton. Petnat cider från Brutes snickrad med päron, äpplen och glädje. Pigg frukt där gula päronen o röda äpplena får sällskap av honung, grillad citron och kryddor i slank, aptitretande stil.  

Till Systembolaget
Clotilde Davenne

Clotilde Davenne - 150 kr

Trevlig doft med mjuk framtoning och emfas på gula och gröna äpple, citron och mineraler. Behaglig mousse, fin rondör och trevlig smak , ett jäkla klipp som krossar en hel armé av champagner mellan 200-300 kr.

Till Systembolaget
Contratto Millesimato Pas Dosé 2015

Contratto Millesimato Pas Dosé 2015 - 219 kr

En massiv bouquet med marsipan, orörd inomhushall, örter, hallon och nötter. En behaglig mousse och medelhavs-syra utan bett renderar ett något, mot gommen, “snällare” resultat men det är vad det är och det är knastertorrt gott.

Till Systembolaget
Diebolt-Vallois Prestige Brut

Diebolt-Vallois Prestige Brut - 419 kr

Diebolt-Vallois Prestige Brut som bjuder på en bra mix av smultron, kex, nougat och sommar. Karaktärer som följer med till munhålan, det smakar verkligen som en harmonisk högsommardag. En helhet extremt driven av härliga frukt som bara kan beskrivas som inställsam tutti-frutti. Smaskens i en "snäll" skrud. 

Till Systembolaget
Egly-Ouriet Brut Tradition Grand Cru

Egly-Ouriet Brut Tradition Grand Cru - 769 kr

Nosen viskar om rikedom och stiliga fat som i språnget tar med sig röda äpplen, orientaliska kryddor, krita, toast, gräddig vanilj och mineraler. Tuggig men balanserad textur med gott om fräschör och attityd. En stadig ballerina som firar stora framgångar i skolan av inre balans och skönhet. 

Till Systembolaget
Pierre Peters Cuvée de Réserve

Pierre Peters Cuvée de Réserve - 899 kr


En krispig och fräsch historia i ett format som passar en gastronomisk långbänk. Vinet är drivet av svala karaktärer i dess renaste form - vi snackar kalk, lime, grapefrukt och gröna äpplen med skimmer av vit bröd och fransk nougat. För sin slant en given vinnare och inte blir det sämre av size super. 

Till Systembolaget

Rosébubbel

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Rosé

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Rosé - 189 kr

Clotilde igen alltså, hon är en mousserande stjärna. Nu i rosa skrud med julbordig gloria. Ett direkt och njutbart bubbel med stiliga drag av bröd, smultron, hallon och citrus. Detta är ett snustorra och startklara ess är ett perfekt komplement till en hel gågata av julens delikatesser. 


Till Systembolaget
Pittnauer Himmelhoch Brut Nature

Pittnauer Himmelhoch Brut Nature - 329 kr

En outspädd skogsbärssaft med en näsa som påminner om hallonsoda med färska körsbär. Fint driv i semi-mogen stil med små puffar av energi och volatila drag i perfekt harmoni med vinets personlighet. För direkt glädje vilket resulterar i att man håller sin rosa hand tryggt på glaset från första till sista skålen. Till Systembolaget
Louis Roederer Rosé 2014

Louis Roederer Rosé 2014 - 669 kr

Alltid klinisk rosa leverans, alltid en röd solstråle av rabarber, smultron, citrus, precision och koncentration. Alltid en rekommendation. En skopa sommar som lämpar sig så otroligt bra till en hel uppsjö av delikatesser. Tveklöst den stora stjärnan på den rosa sprakande vintergatan. 

Till Systembolaget

Tolvslaget

Hopple Alkoholfri

Hopple Alkoholfri - 29 kr

Ett klockrent alkoholfritt alternativ som ni skoningslöst kan pimpla före, under och efter tolvslaget. En balanserad, torrhumlad hantverkscider som tickar precis alla boxar och bockar av apelsin, röda äpplen, vicks honey fresh och citrus i sin krispigt fräscha fruktprofil. Gott!

Till Systembolaget
Jansz Premium Cuvée

Jansz Premium Cuvée - 189 kr

Svala Tasmanien sätter strukturell ton med höga syror som behandlar den krämiga moussen och mineraliska påslaget prickfritt. Frukten går i det gula spektrat med aprikoser och gula äpplen som landat fint i en fransk nougat toppad med mandlar.

Till Systembolaget
Champagne La Chouette Brut

Champagne La Chouette Brut - 289 kr

Doftar smörigt och solmoget gult med skimmer av vanilj. En direkt välmående och bra champagne som smakar mer citrus än vad doften förtäljer där också röda äpplen och mineraler tar sin plats. 

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.