Bottle loader

Bästa bubblet till nyår!

Bästa bubblet till nyår!

Bästa bubblet till nyår!

Mousserande viner i allmänhet och champagne i synnerhet börjar med rätta skapa ett större svängrum långt bortom den obligatoriska klingen med glasen vid tolvslaget.

Lägger ni en stadig slant på skumpan så låt den få sjunga till snittarna eller förrätten när smaklökarna är intakta. De rosa dropparna är ytterst spelbara till hela måltiden och snackar vi skrålade och skålande under sprakande himmel passar goda men lägre prissatta doningar bättre.

Tänk på att beställa ditt bubbel i tid. Viner som ligger i beställningssortimentet får utökad ledtid runt storhelger.

Mycket nöje!

Duménil Brut Millésimé Premier Cru 2015

Duménil Brut Millésimé Premier Cru 2015 - 419 kr

En smakrik champagne där mötet mellan umami, sälta och våta löv förenas med en gul frukt som stavas plommon och äpple. Faten sätter sin prägel i munnen med rostat bröd och nötter samt slipade ytterkanter. I smakrikedomen finns det tillräckligt med grace för att klicket till varukorgen är den enda rimliga tanken vid vägens slut.

Till Systembolaget
Pertois-Lebrun L'Extravertie

Pertois-Lebrun L'Extravertie - 428 kr

En balanserad boquet bjuder på orientaliska kryddor, solmogen citron, apelsin, saltad grapefrukt och den lirar perfekt med smakprofilen som med sina maritima inslag i formen av ostron, väl avvägd mousse och en stram ryggrad av prickfria syror ger mersmak. Ni vill liksom snabbt se ett påfyllt glas.

Till Systembolaget
Liébart-Régnier Blancs de Blanche

Liébart-Régnier Blancs de Blanche - 418 kr

Krita med spår av knallpulverpistol ekar i den svalkande citrusmyllan och själva essensen av Blanc de Blancs är vad ni hittar i glaset. I munnen avslappnat och läskande ledigt med fullt fokus på grace och att transformera aromerna till stram smakrikedom.

Till Systembolaget
Diebolt-Vallois Prestige Brut

Diebolt-Vallois Prestige Brut - 479 kr

Diebolt-Vallois Prestige Brut som bjuder på en bra mix av smultron, kex, nougat och sommar. Karaktärer som följer med till munhålan, det smakar verkligen som en harmonisk högsommardag. En helhet extremt driven av härliga frukt som bara kan beskrivas som inställsam tutti-frutti. Smaskens i en "snäll" skrud. 

Till Systembolaget
Champagne Geoffroy Empreinte Millésime Extra Brut 2015

Champagne Geoffroy Empreinte Millésime Extra Brut 2015 - 559 kr

Insmickrande och vidöppen doft som generöst dukar upp ett julbord med ananas, marsipan, vattenmelon, ett knippe örter och mineraler. I smaken kommer smultronen på bred front och smälter in fint i den kliniska smakexplosionen driven av ett väloljat klockverk av syror och krämig mousse.

Till Systembolaget
Egly-Ouriet Brut Tradition Grand Cru

Egly-Ouriet Brut Tradition Grand Cru - 899 kr

Nosen viskar om rikedom och stiliga fat som i språnget tar med sig röda äpplen, orientaliska kryddor, krita, toast, gräddig vanilj och mineraler. Tuggig men balanserad textur med gott om fräschör och attityd. En stadig ballerina som firar stora framgångar i skolan av inre balans och skönhet. 

Till Systembolaget
Pierre Peters Cuvée de Réserve

Pierre Peters Cuvée de Réserve - 959 kr


En krispig och fräsch historia i ett format som passar en gastronomisk långbänk. Vinet är drivet av svala karaktärer i dess renaste form - vi snackar kalk, lime, grapefrukt och gröna äpplen med skimmer av vit bröd och fransk nougat. För sin slant en given vinnare och inte blir det sämre av size super. 

Till Systembolaget
Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Rosé

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Rosé - 199 kr

Clotilde är en mousserande stjärna. Nu i rosa skrud med julbordig gloria. Ett direkt och njutbart bubbel med stiliga drag av bröd, smultron, hallon och citrus. Detta är ett snustorra och startklara ess är ett perfekt komplement till en hel gågata av julens delikatesser. 


Till Systembolaget
Louis Roederer Rosé 2016

Louis Roederer Rosé 2016 - 699 kr

Alltid klinisk rosa leverans, alltid en röd solstråle av rabarber, smultron, citrus, precision och koncentration. Alltid en rekommendation. En skopa sommar som lämpar sig så otroligt bra till en hel uppsjö av delikatesser. Tveklöst den stora stjärnan på den rosa sprakande vintergatan. 

Till Systembolaget
Hopple Alkoholfri

Hopple Alkoholfri - 29,90 kr

Ett klockrent alkoholfritt alternativ som ni skoningslöst kan pimpla före, under och efter tolvslaget. En balanserad, torrhumlad hantverkscider som tickar precis alla boxar och bockar av apelsin, röda äpplen, vicks honey fresh och citrus i sin krispigt fräscha fruktprofil. Gott!

Till Systembolaget
Champagne La Chouette Brut

Champagne La Chouette Brut - 296 kr

Doftar smörigt och solmoget gult med skimmer av vanilj. En direkt välmående och bra champagne som smakar mer citrus än vad doften förtäljer där också röda äpplen och mineraler tar sin plats. 

Till Systembolaget
Kamara Pet nat Blooming Mountain

Kamara Pet nat Blooming Mountain - 299 kr

En förtjusande näsa med florala förtecken i en mix-up med aprikos-och apelsinmarmelad med en twist av lime på toppen. Läskande, krämig och satt på denna jord för att agera festfixig törstsläckare när klockan ringer tolv och skrålandet tar vid. 

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.